Blog

webdesign trendek 2021/2022

10+1 látványos webdesign trend 2021-ben & mi várható 2022-ben?

2021.09.28.

A webdesign a szemünk előtt fejlődik nap mint nap. Ma már egyre kevesebb technikai akadály hárul a tervezők elé, és a UX design szakemberei egyre többet tudnak a felhasználók igényeiről.Mindezek fényében izgalmas időket élünk, egyre több effekt, animáció és design elem gazdagítja a weboldalakat. De nézzük meg, hogy idén milyen trendeket követtek a designerek és […]

Ux_UI_design_fejlec

UX és UI design – Szükség van minderre?

2020.10.01.

Sokan sokféle módon írtak már a UX és UI designról, ami nem véletlen. Ez a két terület nagyon fontos és meghatározó egy weboldal megtervezésekor. Az oldal kialakítása nem úgy működik, hogy „Jajj, de jól néz ki ez a szín, legyen ilyen szép piros a kezdőoldal!” Persze biztosan vannak ilyen megoldások is, de felmerül a kérdés, […]

arculat

Fontos az egységes arculat?

2020.07.12.

Ahogyan a logók történelme is igen régre nyúlik vissza, úgy az egységes arculat fontosságát is már jó ideje felismerték az üzleti világban. Ez manapság talán még fontosabb, hiszen folyamatosan vizuális ingerek érnek minket az online és a nyomtatott felületeken egyaránt. De mi is az arculat pontosan és miért olyan fontos?

crowdsourcing

5 érv a crowdsourcing mellett + top 10

2020.02.10.

Egy kezdő designernek minden lehetőséget érdemes megragadnia, ha munkáról van szó, hiszen hiába fejezte be mondjuk az iskolát, még nem rendelkezik kellő tapasztalattal. Ha nem jönnek azonnal az állásajánlatok, vagy csak egyszerűen fejlődni szeretne valaki, érdemes pályázatokon indulni. Itt jöhetnek a képbe az un. crowdsourcing oldalak.

wordpress

Mi az a WordPress?

2019.11.20.

„A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú (PHP és MySQL alapú) tartalomkezelő rendszer.” (Forrás: https://wphu.org/)A leírt meghatározás alapján ez egy bonyolult rendszernek tűnhet, de ez csak félig igaz. Megvan az a tulajdonsága, hogy akár 5 perc alatt is felépíthetünk benne egy alap weboldalt.

flat design

A flat design

2019.09.26.

  A flat design az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb stílusa, hiszen ez alakította és uralta a webdesign-t az elmúlt 10 évben. Enélkül a reszponzív, vagyis a mobil eszközökre optimalizált tervezés talán nem is jöhetett volna létre a ma ismert formájában. Érdemes tehát megvizsgálnunk ennek a stílusnak a múltját, jelenét és jövőjét.

webdesign

Webdesign 3.0

2019.09.21.

A honlaptervezés története hosszú évekre nyúlik vissza, és a szakértők több szakaszra bontják a fejlődését. Mára egész ‘iparágak’ épültek köré, a UX/UI tervezéstől a SEO-ig. De lássuk, hogy is alakult ki a kezdetben egyszerű, szöveges megjelenésből mára az un. webdesign 3.0.

5 népszerű logótervezési trend 2019-ben

2019.09.15.

A logótervezési trendek folyamatosan változtak az elmúlt évtizedekben. Nincs ez másképp 2019-ben sem, amikor ismét érdemes körülnéznünk a nagyvilágban, hogy milyen irányvonalat követnek a vállalatok és nagy ügynökségek kreatív csapatai, vagy a neves designerek.

Apple logó

5 híres designer – 5 világhírű logó design

2019.09.10.

Nap mint nap találkozunk olyan logókkal, melyek beírták magukat a történelemkönyvekbe, mégsem tudjuk, ki is álmodta meg őket pontosan. Érdemes megismerkedni ezekkel az emberekkel és munkásságukkal, hiszen minket is inspirálhat sikerük, látásmódjuk, döntéseik.

Szükséged van egy jól működő logóra, arculatra vagy weboldalra?

Keress meg és segítek!

Együtt könnyebb!