Hogyan dolgozom

Gyakran ismételt kérdések

A legtöbbször felmerült kérdéseket szedtem itt egy csokorba. Böngészd át bátran és ha van még kérdésed, keress meg -> Kapcsolat!

Az első egyeztetés mennyibe kerül?

Az előzetes felmérés és egyeztetés teljesen díjmentes, hiszen itt még mindketten dönthetünk úgyis, hogy valamilyen okból nem tudunk együttműködni egymással.

Ha ezt megelőzően részletesen bemutattad a cégedet és leírtad nekem az elképzeléseidet, akkor korábban már kézhez kaptál egy egyedi árajánlatot. Ezt szintén átbeszéljük, és ha elfogadod, akkor kezdjük a közös munkát.

Milyen/mennyi díjat kérsz a munkádért?

A díjakról bővebben a szolgáltatások részletes bemutatásánál olvashatsz, azonban minden megbízás más és más. Az általam elküldött árajánlatban minden részletesen és átláthatóan szerepelni fog, amit a díjmentes, első konzultáció alatt átbeszélünk.

Egyedi megállapodás/plusz munkák esetén óradíjat számolhatok fel, ennek részleteit is minden esetben előre egyeztetjük.

Mennyi előleget kérsz?

40% előleget kérek, melyet a szerződés kötés után kell kifizetned. A munkát csak ezt követően kezdem el, enélkül nem vállalom el a megbízást.

Erre azért van szükség, mert ez biztosítja számodra és számomra is a komoly és kölcsönös együttműködés meglétét. A fennmaradó 60%-ot a tervek elfogadása után – a teljes digitális anyag átadása előtt – szükséges rendezni.

Milyen határidőkkel dolgozol?

Ez mindig a megbízástól függ, de természetesen az előzetes egyeztetés alkalmával ezt is tisztázni fogjuk.

Általánosságban, kapacitástól/projekttől függően a logó- és arculattervezés 1-3 hetet vesz igénybe, a webdesign ennél tovább tart, 3-8 hét is lehet. Természetesen mindig arra törekszem, hogy mielőbb elkészüljön az anyag. Azt azonban nem vállalom, hogy gyorsan, silány minőségű terveket adjak át, mert számomra nagyon fontos a precíz és pontos munka.

Szükséges-e személyes találkozás az egyeztetésekhez?

Tapasztalataim szerint nem szükséges. Telefonon illetve zoom-on vagy más, digitális módon is remekül lehet együttműködni illetve egyeztetni, a lényeg, hogy kialakuljon egy hatékony kommunikáció a két fél között.

A fontosabb kérdésekben azonban a legszerencsésebb választás – tapasztalataim szerint – az e-mail. Ennek segítségével egyértelmű, visszakereshető és tételesen leírható minden kérés, kérdés, ami nagyban megkönnyíti a munkát és elkerülhetőek a félreértések.

Webshop elkészítését is vállalod?

Jelenleg webshopok elkészítését sajnos nem tudom vállalni.

Hogy zajlik a logó- és arculattervezési folyamat?

Első körben mindent átbeszélünk, a céggel/vállalkozásoddal kapcsolatos részletes információktól kezdve egészen addig, hogy mik az elképzeléseid, van-e olyan stílus/logó/arculati anyag ami tetszik…stb. Ezek alapján kezdek el dolgozni. Első körben 1-2 vagy akár 3-4 tervet készítek, ez attól függ, hogy mennyire széles spektrumban gondolkodunk.

Ez a max. 3-4 féle terv általában elég szokott lenni a döntéshez, hiszen előtte részletesen átbeszélünk mindent, illetve már ekkor profi terveket kapsz kézhez. 3 módosítási kör benne van az árban. Természetesen lehet több módosítást is kérni, azonban ebben az esetben az extra munkát kiszámlázom. Ezt minden esetben átbeszéljük majd.

Ezt követően ha választottál, és kialakítottuk a logó és/vagy arculati anyag végleges formáját, színét, akkor elkészítem az egyes variációkat (logó esetén többféle forma és szín, hogy minden felületen jól használható legyen, arculati anyag esetén pedig minden megbeszélt elemet).

A folyamat végén egy profi arculati kézikönyvet is csatolok az anyaghoz, melyet minden tervezés mellé ajándékba adok! Ez nagy segítséget nyújt Neked a későbbiekben, hogy a nyomdai vagy egyéb felhasználáskor minden információd meglegyen a gördülékeny ügyintézéshez.

A logótervezés szolgáltatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat innen is letöltheted (.pdf)

Az arculattervezés szolgáltatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat innen is letöltheted (.pdf)

UX/UI design tervekkel külön foglalkozol?

Amennyiben az arculati anyagodhoz csak UX/UI design tervekre van szükséged (élő weboldal nélkül), ebben is tudok segíteni. Ennek díja egyedi megállapodás kérdése, ezért kérlek, keress meg, hogy megbeszélhessük a részleteket.

Arról, hogy mi az a UX/UI design, bővebben itt olvashatsz.

Mi az a wordpress?

A wordpress egy profi tartalomkezelő rendszer. Ennek segítségével ahhoz, hogy blogot, cikkeket írj, vagy alap dolgokat megváltoztass akár később az oldaladon, nem kell belenyúlnod a weboldal alapsablonjába. Egy viszonylag könnyen elsajátítható, grafikus felületen kezelheted a tartalmakat.

Erről bővebben itt olvashatsz: Mi az a WordPress?

Milyen képanyagot tudsz biztosítani a weboldalhoz?

Profi, ingyenesen letölthető képanyagot adok a weboldaladhoz, vagy ha van pontos elképzelésed, kiválasztott képed, akkor akár fizetős tartalmat is lehet használni. Ebben az esetben viszont ezek árával nő a végösszeg.

Természetesen saját képeket is biztosíthatsz az oldalhoz, ebben az esetben viszont nagyon fontos, hogy csak profi minőségű vagy fotós által készített anyagot érdemes használni!

Mi az a sitebuild?

Sitebuild esetén egy saját kódolású WordPress weboldalt készítek Neked. Nem használok hozzá előre kódolt WordPress sablont. Egy már meglévő sablon is remekül alakítható, egy saját kódolású oldal esetén még szabadabban formálhatjuk az egyedi design-t. Utóbbi viszont jóval időigényesebb munka.

A Webenart saját weboldalát is így készítettem.

Pontosan mennyi idő alatt lesz kész a weboldal?

Minél több munka van egy weboldallal, természetesen annál tovább tart az igényes és profi kivitelezés.

Amennyiben biztosítod számomra a tartalmat, és egy egyszerűbb, 1-3 oldalas weboldalról van szó, akkor domain foglalással, tárhelyügyintézéssel és minden egyéb kódolási munkával együtt összesen 2-3 hét alatt átadásra kész oldalt tudok biztosítani számodra. Egy nagyobb volumenű munka esetén 4-6 héttel kell számolnod. Ebben természetesen már minden benne van, a domain ügyintézéstől az oldal végleges átadásáig.

Egy bonyolultabb sitebuild esetén ez a fent leírtaknál tovább is tarthat, ezért mindezt az első, ingyenes konzultáció és igényfelmérés folyamán tisztázni fogjuk.

Lesznek-e további, esetleg rejtett költségek a weboldalnál?

Rejtett költségek nem lesznek, mert mindent megbeszélünk. Amit csak lehet, például a képanyagot, a működéshez szükséges pluginokat (bővítmények) díjmentes forrásból szerzem be a weboldal elkészítéséhez. Ami további kiadást jelenthet számodra:

  • ha az általam biztosított képek helyett fizetős képanyagot szeretnél
  • ha az általam biztosított díjmentes pluginok helyett fizetős bővítményeket szeretnél
  • az oldal kötelező eleme például az adatkezelési tájékoztató, mely jogi szöveget jogásszal kell elkészíttetned
  • ha egyéb szolgáltatásokat is szeretnél a weboldalhoz (analytics, google business…stb)

A Webdesign szolgáltatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat innen is letöltheted (.pdf)

Végre Neked is lehet jól működő logód,
arculatod vagy weboldalad? Igen!

dolgozzunk együtt
a sikerért!